promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérlázító megkülönböztetés a magyar oktatásban: a TV2 sztárja keményen megszívta az érettségivel
Borítókép:  TV2 Play - Kőgazdag fiatalok
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kétségbeesésében a nyilvánossághoz fordult, elvágták az TV2 sztárjának a jövőjét?

Sajnálatos eset járta be a magyar sajtót, aminek főszereplője a TV2 csodás műsorából, a Kőgazdag fiatalokból megismert Bárány Aurél. A fiatalember panaszait az Origo szemlézte (és nem Karinthy Frigyes, mint Kosztolányiéit), amiben a magyar közoktatással szembeni ambivalens érzéseit osztotta meg az erre fogékony olvasóközönséggel.

Bárány Aurélra a műsor legfiatalabb szereplőjeként hivatkoznak, ami könnyen elképzelhető, lévén az érettségi vizsgák a közoktatásban általában a gimnázium negyedik osztályának elvégzése után, 18 éves kor körül szoktak lenni.

Aurél saját bevallása szerint már több éve (három) egy sülysápi oktatási intézménybe jár, ahol esti tagozaton végzi tanulmányait - ám most szerinte tanárai a televíziós szereplés miatt nem engedik érettségizni.

Az ifjú diák állítása szerint inkább visszahúzódó, csendes tanulónak számít, aki nem igazán szokott kérkedni vagyonával (amire az interjú további részében úgy hivatkozik, hogy abba ő tulajdonképpen beleszületett), például azzal sem, ha drága autóval megy iskolába.

Aurél szerint mielőtt szerepelt volna a műsorban, a tanárok is normálisabban álltak hozzá, ám az Origonak nyilatkozva kifejtette, hogy azóta igen komoly attitűd-beli változást tapasztalt a tanári gárda több tagjától is, többek között megemlítve azt is, hogy a teljesen ugyanolyan átlagú tanulótársát átengedték egy bizonyos tantárgyból (sajnos balladai homály fedi, melyikről van szó), míg őt nem.

Az interjú végére viszont a megoldásra is rájött: jogi lépéseket nem igazán tervez tenni az őt ért igazságtalanságok ellen, lévén ars poeticájának része, hogy igyekszik nem ártani senkinek, így végül arra a konklúzióra jutott, hogy ha már tényleg ennyire eldöntöttnek tűnik az, hogy nem engedik teljesíteni középiskolai tanulmányainak záróvizsgáját, akkor neki inkább nem is kell érettségi (ami egyébként leginkább az egyetemi továbbtanuláshoz szükséges, így ha valaki más irányban szeretne karriert kibontakoztatni, tulajdonképpen mellőzhető).

Forrás: origo.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás