promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Facebook varázstrükkjét imádni fogod, soha többé nem kell visszalépned a hozzászólásoknál
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy sor különleges okossága van a közösségi oldalnak, melyek használatát érdemes elsajátítani.

A Facebookról, illetve az egész Meta-univerzumról legtöbbször csak akkor hallunk, ha valami világszerte észlelhető komoly leállás van, vagy súlyosabb adatszivárgás történt, esetleg csalók árasztották el a Marketplace-t.

Most azonban nem ezekről lesz szó, hiszen a ma már felnőttkorú közösségi oldal az évek során rengeteget fejlődött és tele van olyan funkciókkal, melyeket amúgy meglehetősen kevesen ismernek, pedig jelentősen megkönnyíthetik a mindennapjainkat.

Legutóbb épp a Messenger kapcsán volt szó erről, méghozzá azért, mert sokan olyan időpontokban küldenek üzenetet, amikor épp nem megfelelő az alkalom. Ilyenkor persze lenémíthatjuk a csevegőappot, de a másik félnek is vannak lehetőségei, hiszen akár csendes módban is el tudja küldeni az üzenetet, ami így már a legkevésbé sem zavaró.

A szóban forgó funkció is leginkább az alkalmazás használói számára lesz hasznos, akik közül valószínűleg mindenki ismeri azt a jelenséget, amikor megfogalmaznak egy hozzászólást, ám előtte még csekkolnák az eredeti bejegyzést.

Ilyenkor általában visszalépnek, azonban erre egyáltalán nem lenne szükség, hiszen elég a kommentmezőn tartani az ujjunkat, és tetszés szerint jobbra, vagy éppen balra húzhatjuk azt, mögötte pedig feltűnik a poszt is.

Ez legfőképp akkor lehet hasznos, ha ellenőriznénk, hogy mi szerepel a bejegyzésben, aminél véleményt formálunk, ugyanis lehet épp átsiklottunk valami fölött, ami amúgy ott volt az orrunk előtt.

A kommenteknél egyébként egy csomó másik érdekes funkciót is találunk, így akár el is rejthetjük azokat, vagy jelenthetjük, ha valami olyasmit írnak, ami sértő, esetleg spam jellegű – mindkettőből van bőven a Facebook-on. A hozzászólásokat amúgy akár meg is oszthatjuk, vagy a Messengeren is elküldhetjük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás