promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Száraz idő jön, ám egy helyen eshet hazánkban, térképen mutatták meg, mi következik csütörtökön - időjárás előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vannak országrészek, ahol azért érhet minket meglepetés.

A tegnapi nap során egy hullámzó frontrendszer érte el térségünket észak felől, így a folytatásban eleinte csapadékos időre van kilátás, és a hőmérséklet is visszaesik pár fokkal. Ma is folytatódik a csapadékos idő, többfelé esővel, záporokkal, zivatarokkal. Területi átlagban összességében 5 és 10 mm közötti csapadék várható, de lokálisan ennél jóval több, vagy kevesebb is lehetséges.

Csütörtöktől szárazabb időben lesz részünk, csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor, pénteken főként délkeleten, vasárnap pedig északon van erre esély. A hét közepéig sokfelé számíthatunk a felszín közelében lévő talajrétegek átnedvesedésére, majd a hét második felében inkább a talajok száradása lesz a jellemző. A hőmérséklet napközben 20 és 24 fok közötti értékekre melegszik, míg szerdán ennél hűvösebb, 15-20 fokra számíthatunk. Éjszaka 10 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk, majd csütörtöktől kevesebb lesz a felhő, és többnyire 5 és 10 fok közé hűl a levegő.

A felhőzet szakadozottá válik, ám általánosságban sok marad belőle az égen, bár hosszabb-rövidebb időszakokban a nap is előbukkanhat a fátyol- és gomolyfelhők között. Az éjszaka folyamán határozottabban csökken a felhőzet, így holnap már jellemzően több napsütésre számíthatunk, fátyol- és gomolyfelhők mellett. Az Alföldön azonban még lehetnek erősen felhős területek.

Holnap egyre kevesebb helyen várható eső vagy zápor, éjjel és holnap már csak néhol, nagyobb eséllyel az Alföldön lehet csapadék. Az északi és északkeleti szelet több helyen élénk, helyenként akár erős lökések kísérhetik. Az éjszakai hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19 és 24 fok között valószínű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás